id."/".$front->img_small.""/>
BOJANA KUVELJIĆ

BOJANA KUVELJIĆ

Deputy Operations Director
AWT INTERNATIONAL

PANEL
Poremećaji u lancima nabavke: fluktuacija radne snage, održavanje zaliha & outsourcing

Distribucija je krvotok koji pojednostavljeno rečeno spaja proizvođača i trgovca, odnosno brine se da proizvedeni proizvodi na optimalan način dođu do krajnjeg kupca. To je logistička funkcija, odnosno buffer koji pokušava da izgladi bullwhip-efect koji sa malim promenama u potražnji na jednom kraju lanca nabavke uzrokuje tektonske poremećaje na strani ponude, a posebno u proizvodnji. Dosad nezamislivi lock-down usled pandemije je pokrenuo poremećaje na strani ponude u obliku nestašica materijala i inflaciju cena kojoj se ne nazire kraj.

Glavna pitanja svakog distributera su:

kako dodati vrednost proizvodnji i trgovini uz nedostatak i fluktuaciju radne snage?
kakve zalihe držati i kako osigurati konstantnu opskrbu lanaca uz divljanje cena transporta i prekide transportnih puteva?
ida li je automatizacija u logistici odgovor?
koji je optimalan nivo outsourcinga i kakva partnerstva sklapati u budućnosti?


O panelisti

Bojana Kuveljić je magistar logistike na Saobraćajnom fakultetu univerziteta u Beogradu sa više od 20 godina iskustva u lancima snabdevanja i logistici. Svoje profesionalno iskustvo stekla je na rukovodećim pozicijama u kompanijama AWT International, Husqvarna, Autokomerc Logistika.

Član je Srpskog udruženja profesionalaca u lancu snabdevanja – SUPLS (Serbian Supply Chain Professionals’ Association). Član svetske organizacije za povlačenje i bezbednost proizvoda Recall Info Link -Menadžer razvoja za zemlje bivše Jugoslavije. Član Centra za obrazovanje i istraživanja AGONET koja okuplja eksperte različitih struka i profila, prvenstveno Univerziteta u Beogradu.

Predmet njenog stručnog delovanja usmeren je, u najvećem obimu, na rešavanje problema u lancima snabdevanja i logistici s ciljem automatizacije procesa, primene inovacija, optimizacije troškova i resursa svih karika lanca snabdevanja, digitalizacije procesa, ekologiji i zaštiti životne sredine.



AWT International

AWT je jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje koji posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Slovenije.

5 zemalja
14 prodajnih timova
17 distributivnih centara
400 prodavača
20.000+ dostavnih mesta
600 unapređivača prodaje

Kategorije:čokolade, testenine, hrana za kućne ljubimce, sredstva za čišćenje, toalet papir...

Pokriva sve segmente tržišta - internacionalne i nacionalne lance, kao i nezavisne trgovine širom zemlje. Ima specijalizovane prodajne timove za benzinske pumpe i HoReCa kanal, a proizvod se mogu pronaći i u trgovinama za kućne ljubimce, kioscima, apotekama, lukama, frizerskim salonima, samoposlužnim aparatima...

Agenda