id."/".$front->img_small.""/>
Damjan Miklič

Damjan Miklič

DIREKTOR
ROMB TECHNOLOGIES

I roboti voze viljuškare, zar ne?


Predavanje će predstaviti ključne elemente modernih sistema autonomne navigacije i načine na koje mogu doprineti rešavanju aktuelnih problema u intralogistici: nedostatka radne snage, povećanja produktivnosti i boljeg praćenja.

Damjan Miklić je jedan od začetnika ideje o korišćenju robotike u logistici i poljoprivredi u Hrvatskoj. Nakon završetka studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 2005. godine postao je član fakultetske laboratorije LARICS. Kao član laboratorije, Damjan je bio jedan od četvoro mladih programera zaslužnih za kreiranje prvog humanoidnog robota sa kojim mogu da se igraju deca sa autizmom u Hrvatskoj. U okviru Fullbright stipendije koju je dobio 2008. godine proveo je devet meseci na Univerzitetu u Nju Meksiku, gde je učestvovao u projektima kao što su EC-SAFEMOBIL, ASSISIbf i ADORE. Trenutno se nalazi na poziciji direktora u kompaniji “Romb Technologies”, koju je osnovao 2018. godine.


Kompanija Romb Technologies osnovana je 2018. godine sa ciljem nalaženja savremenih rešenja za upravljanje vozilima i logistikom.  Na IFAM B2B sajmu 2022. održanog u Ljubljani, kompanija je u saradnji sa laboratorijom Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu predstavila svoj novi automatizovani viljuškar dizajniran u saradnji sa kompanijom VAR d.o.o.  Ovo je samo jedan od projekata na kojima tim mladih ljudi iza ove kompanije vredno radi. Među drugim značajnim projektima izdvajaju se saradnja sa RV Automation Technology Company Ltd i rad sa Fakultetom elektrotehnike i računarstva na projektu “Specularia” koji se bavi smart farmingom i korišćenjem veštačke inteligencije u poljoprivredi.

Agenda