id."/".$front->img_small.""/>
OZREN DEDIĆ

OZREN DEDIĆ

stručnjak za logisitku & SCM
FMCG INDUSTRIJA

Ozbiljni izazovi u logističkom sektoru:
Transport i aktuelna tržišna kretanja


Transportni kapaciteti se više ne mogu uzeti zdravo za gotovo. Period koji je iza nas beleži potražnju za slobodnim transportnim kapacitetima u meri koja je značajno veća u odnosu na dostupne jedinice, jer je, usled ekonomskog rasta, povećana i potražnja za svim vrstama roba.

Kad na ovo dodamo efekte trenutnih dešavanja u Ukrajni, dolazimo do rezultata koje možemo opisati kao ozbiljne izazove u logističkom sektoru. Svi smo svesni da je došlo do promena pravila igre na tržištu, pa je potrebno da se oslobodimo starih navika i sednemo za istu stranu stola. Troškove transporta nećemo smanjiti tenderisanjem, već dobrim planiranjem, još boljim izvršavanjem i optimizacijama internih procesa.

U okviru izlaganja, detaljnije ćemo proći kroz izazove tržišta kao i primere internih optimizacija.


O govorniku

Ozren Dedić je stručnjak za logistiku, do nedavno na poziciji Western Balkan Operations Manager u kompaniji Oriflame. Iza sebe ima preko 15 godina iskustva u logistici i distribuciji. Završio je Menadžment na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Tokom svoje karijere radio je u kompanijama kao što su Heineken, Dijamant AD i Tehnomanija, gde je bio zadužen za upravljanje logistikom i supply chain management.

Agenda