id."/".$front->img_small.""/>
ZORAN ĐURĐEVIĆ

ZORAN ĐURĐEVIĆ

CEO | REGIONAL MANAGER
KALA CONSULTING | OMNIZON NETWORK

Internet of Things (IoT) u Supply Chain Management-u

Jednostavno rečeno Internet od Things - IOT ili njegov industrijski brat Industrial Intenet of Things – IIOT su senzori sa ugrađenim odašiljačima koji se mogu povezati na internet, kako bi preko tog kanala komunikacije mogli da šalju prikupljene podatke. Tako jednostavno, a upravo IOT su jedan od temelja Industrije 4.0.

Samo na osnovu informacija koje dobijamo u realnom vremenu možemo pratiti, kontrolisati i upravljati procesima, materijalima, sredstvima za rad, objektima i podacima, bez obzira da li su oni unutar naše kompanije, kod našeg partnera ili u transportu. Jednostvano IOT nam omogućavaju da kontrolišemo ceo lanac snabdevanja.


O govorniku

Završio Mašinski fakultet u Bogradu i stekao diplomu Master of Science na odseku za Automatsko upravljanje. Više od trideset godina iskustva na rukovodećom pozicijima u domaćim i internacionalnim kompanijama (ILR, SDC CIP, SYSCON, Vlada Republike Srbije, DataLab, b4b). Desetine uspešnih projekata (Alfa Plam, Frigo Plus, Bexing, Vatrosprem, Lim, Bambi, Marbo, Naftna Industrija Srbije, Alkaloid Skoplje, Actavis Leskovac, Uniqa, Philip Moris Niš, Azotara Subotica, Frikom Beograd, Elmed, Ice Cream Factory…) na kojima je radio kao konsultant za upravljanje proizvodnjom i logistikom i project manager. Objavio je veliki broj radova iz ovih oblasti na naučno stručnim skupovima. Bio urednik rubrike Menadžment u listu „Računari“. Bio je osnivač i potpredsednik Udruženja informatičara Srbije. Kao uspešan privrednik bio je član Skupštine Privredne Komore Srbije. Danas je direktor KALA consulting doo i radi kao konsultant i trener iz oblasti SCM, Sales Forecasting, Production Planning, LEAN manufacturing, Leadership, Controlling, Project Management. Sertifikovani trener instituta Austrijske privredne komore. Konsultant i savetnik EBRD (Europian Bank for Reconstruction & Development).

Polja ekspertize:

-    Supply Chain Management
-    LEAN
-    EDI
-    ERP software
-    Production planning

Agenda